Freedom Trip 2024

Beste Fire Observer,

In de Verenigde Staten, en zeker binnen de brandweerwereld, ligt het niveau van patriotisme en steun aan de troepen zeer hoog.

Ze vergeten ook niet de gesneuvelden en de heroïsche acties die ze hebben uitgevoerd in het verleden.

In 2024 zal het 80 jaar geleden zijn dat het einde van de Tweede Wereldoorlog inging met als start de landing in Normandië.

Elk jaar begin juni vinden er tal van ceremonies en evenementen plaats om dit grote offensief te herdenken. Gelet de 80-jarige viering zal dit in 2024 nog grootser zijn.

Na de vieringen voor het 100-jarig einde van de Eerste Wereldoorlog in 2018 werden we uitgenodigd om deel te nemen aan de vieringen in Normandië in 2019.

Samen met zo’n 50 collega’s van Amerikaanse brandweer- en politiediensten nam een kleine delegatie van Fire Observersleden deel aan verschillende ceremonies.

In 2024 zullen we dit herhalen! Opnieuw zullen we een pipe band en honor guard oprichten om de 2024 Freedom Trip te laten doorgaan.

Fire Observers vzw werkt hier graag aan mee en zo leveren we ondermeer onze eerste steun door de aankondiging van deze leuke, interessante en eervolle reis.

De reis zal op 29/05/2024 van start gaan en tijdens de eerste dagen verblijven we nog in België met verschillende bezoeken, evenementen en ceremonies in Brussel, Gent, de Westhoek en Bastogne.

Via Luxemburg zullen we dan verder afzakken naar Normandië alwaar we een klein weekje zullen verblijven.

Tijdens de week in Normandië zullen er ook verschillende bezoeken ingericht worden maar zullen we ook deelnemen aan verschillende officiële evenementen, ceremonies en parades.

De laatste dag verplaatsen we ons naar Parijs en we zullen terug in België aankomen op 10/06/2024.

Dat is heel kort wanneer het zal doorgaan en wat we gaan doen. Verdere details zoals transport, het effectieve programma, deelnamemogelijkheden, overnachting, deelnameprijs,…zal op later tijdstip meegegeven worden.

Die informatie krijgen jullie nadat we een expression of interest van jullie hebben gekregen via mail. Op die manier hebben we een overzicht van het aantal kandidaten die interesse hebben deel te nemen.

De organisatie van Freedom Trip 2024 ligt niet bij Fire Observers vzw aangezien dit een privé-initiatief is, maar we leveren wel graag onze steun en medewerking hieraan.

Alle leden van Fire Observers vzw kunnen en mogen deelnemen, ongeacht hun rangschikking op de ledenlijsten. Al dan niet deelname heeft ook geen enkel effect op de rangschikking of toekomstige deelname aan stages.

Indien interesse voor deelname aan Freedom Trip 2024 dienen jullie een mail te sturen naar carl.verstrepen@skynet.be .

Er wordt gevraagd deze mail te sturen voor 20/04/2023. Enkel mensen die een mail hebben verzonden zullen nadien nog verder op de hoogte gebracht worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2023/03/25/freedom-trip-2024/