Nieuwjaarsboodschap

marc_opstal

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin……

 

 

In oktober 2015 blies onze VZW maar liefst 19 kaarsjes uit. 

Wie had dit ooit kunnen dromen? Alvast ikzelf niet toen we in 1996 onze VZW oprichten.

Nu kijken we terug op twee decennia van stages, aanvankelijk 2 per jaar, maar ondertussen maar liefst 4 per jaar. 

Het gaat niet meer over tientallen brandweerlui, maar over honderden brandweerlui die we op die wijze lieten kennis maken met onze Amerikaanse collega's en voor velen ook de USA op zich.

 

2016 is voor ons alvast niet het einde. Door de jaren heen namen we weliswaar afscheid van een aantal medewerkers/begeleiders, maar anderen vervoegden onze rangen en zorgden ervoor dat we vandaag een sterk team hebben.

Nieuwe horizonten worden nog steeds aangesneden. Ons lijstje is nog lang niet op. Door onze aanwezigheid op Fire Rescue International konden we ook reeds voor de toekomst interessante contacten leggen, maar die verklappen we vandaag nog niet.

Een aantal bestemmingen in 2016 zijn stageplaatsen waar we reeds eerder te gast waren. Ook in de toekomst zullen we nog naar bepaalde stageplaatsen terugkeren.

 

Onze VZW is ondertussen ook in Nederland ruim bekend. In 2015 hadden we voor het eerst een groep waar meer Nederlanders dan Belgen deel van uitmaakten. Onze verwachting is dan ook dat we in de toekomst nog meer Nederlandse collega's zullen mogen verwelkomen. Vaak ook een unieke gelegenheid om onder elkaar wat ervaringen e.d. uit te wisselen. En, we spreken wel dezelfde taal, maar toch is er een net iets anders accentje of woordgebruik wat de uitdaging des te groter maakt.

 

 

Rest mij om aan al onze sympathisanten, deelnemers, kandidaat deelnemers en medewerkers een veilig en voorspoedig 2016 toe te wensen.

 

 

De Voorzitter,

 

Opstal Marc

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2016/01/02/nieuwjaarsboodschap-2/