Fire Observers vzw op Fire Rescue International

logo

 

Op zondag 23 augustus vertrekken de bestuursleden Eric De Theije, Jan Van Cauwenberghe en Carl Verstrepen naar Atlanta, Georgia. Ze zullen er de vzw vertegenwoordigen tijdens Fire Rescue International 2015.

Tijdens de stage Atlanta 2014 werden we als vzw uitgenodigd door toenmalig Fire Chief Cochran. De brandweerdienst van Atlanta is het gastkorps voor FRI 2015 welke volgens Cochran de uitgelezen plek was om leidinggevenden uit de Amerikaanse brandweerwereld te ontmoeten en Fire Observers vzw te promoten. Huidig Fire Chief Baker bevestigde zijn engagement hierin en hielp ons met de opzet.

FRI is een jaarlijks gebeuren maar telkens op een andere plek. Hier komen duizenden leidinggevenden van Amerikaanse en Canadese brandweerdiensten voor een week samen. Er komen verschillende sprekers, er zijn honderden klassen en workshops aangaande welbepaalde thema's en er zijn uiteraard ook nog enkele randactiviteiten. Er is ook nog een grote beurshal met enkele honderden standhouders en Fire Observers vzw is daar eentje van.

Het is de bedoeling om de vzw te promoten, ons kenbaar te maken in de VS, te netwerken en contacten te leggen met verschillende korpsen om zo toekomstige stageplekken vast te leggen.

Je kan hen volgen via de Facebookgroep.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2015/08/22/fire-observers-vzw-op-fire-rescue-international/