Fire Observers in de pers

Doorheen de jaren verscheen onze organisatie verschillende keren in de pers, meestal in de lokale katernen van de kranten, internetkranten, regionale TV-zenders en radiozenders.

Ook in de VS waren we meermaals op het internet terug te vinden of in kranten en op TV.

In maart 2014 kregen we echter wel een boost, dit volledig te wijten aan het vliegtuigongeluk in Philadelphia. Dagenlang en zelfs tot na onze terugkeer in België, was er een heuse persbelangstelling!

Plots kregen we ook een vraag vanuit de BVV (Brandweervereniging Vlaanderen) om te voorzien in een artikel om te publiceren in het vlakblad “Brandweerman”.

We gingen hier uiteraard graag op in en zo verschenen in het nr. 544, editie juni – juli 2014, maar liefst twee artikels. Het eerste artikel gaf een relaas weer met betrekking tot het ongeluk terwijl het andere meer de historiek en de werking van onze vzw schetste. Ook de coverfoto kwam uit het Fire Observersbestand van de stage Detroit 2012.

Voor onze buitenlandse leden en bezoekers welke niet beschikken over dit vakblad stellen we graag deze artikels ter beschikking.

Klik hier voor het artikel over het vliegtuigongeluk en hier voor het artikel omtrent onze vzw.

Veel leesplezier!  

IMG_2218

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2014/07/26/fire-observers-in-de-pers/