Dirk Van den Berghe

Voorstelling Dirk Van den Berghe – Bestuurslid 

dirk_van_den_berghe

Hey,

Ik ben Dirk Van den Berghe, 41 jaar jong. Ik ben gehuwd met Veronique Eechaut en samen hebben we 2 kinderen. Beroepshalve ben ik zelfstandig IT freelancer en daarnaast sinds 2007 brandweerman en ambulancier bij Brandweer Merelbeke, sinds 1 januari 2015 de Brandweerzone Centrum, post Merelbeke en eveneens actief als ambulancier bij Dienst 112 Lochristi.

Veel vrije tijd blijft er niet meer over, maar die besteed ik graag aan mijn grootste passie, namelijk reizen.

Mijn  interesse  in  de  organisatie  en  de  deelname  aan  een  stage  met  de  Fire Observers is onmiddellijk gegroeid zodra ik het bestaan van de organisatie heb vernomen. Dit heeft geleid tot een onmiddellijk lidmaatschap en deelname aan de stage te Nashville in 2013.

De kameraadschap in de groep, de ontmoeting van nieuwe mensen met de daaruitvloeiende vriendschappen,  het ontdekken en beleven van de “American way of life”, een week leven in een brandweerkazerne en als één van “hen” worden beschouwd met het meepikken van heel wat 911 – interventies. Dit in combinatie met het natuurschoon en grootste bezienswaardigheden van de streek, maken deze formule van de Fire-observers een echte topper.

Mijn enthousiasme was na deze stage van Nashville zo groot dat ik voor mezelf al besloten had mij te engageren in de organisatie. Dit heeft geleid tot het uitwerken van deze vernieuwde website. Ondertussen heb ik het genoegen gehad om de stages Mobile 2015 en Miami 2016 mee te begeleiden.

Ik hoop jullie te leren kennen op één van de volgende stages!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/dirk-van-den-berghe/