Fire Observers vzw brengt eer uit op Memorial Day

Afgelopen zondag vond de officiële Memorial Day Ceremony te België plaats op het Flanders Field American Cemetery and Memorial.

Een delegatie van Fire Observers was wederom present op deze eervolle ceremonie om een groet uit te brengen aan de moedige Amerikaanse soldaten die destijds het ultieme offer brachten om ons land en haar bevolking te bevrijden van het absolute kwaad. 

Flanders Field American Cemetery and Memorial is het enige Amerikaanse WO I kerkhof in België en het kleinste van 8 in heel Europa. 368 Amerikaanse soldaten liggen hier begraven, niet ver van de slagvelden waar de meesten onder hen stierven voor onze vrijheid..

De Zaakgelastigde voor de US Embassy to Belgium, een vertegenwoordiger van de Koning, verschillende Belgische politiekers, ambassadeurs van verschillende bevriende naties, US military commanding officers voor Europa en de NATO, militaire en civiele organisaties waren aanwezig naast honderden burgers uit Waregem en omliggende steden en gemeenten.

Later die dag was de delegatie van Fire Observers vzw ook aanwezig op de Last Postceremonie aan de Menenpoort te Ieper om ook daar een krans neer te leggen en groet te brengen aan de gesneuvelden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2017/06/02/fire-observers-vzw-brengt-eer-uit-op-memorial-day/