Fire Observers vzw presenteert haar eigen challenge coin

img_6536

Er werd lang genoeg gewacht maar vandaag is het eindelijke zover…de eigen Fire Observerscoin is er!

Begin dit jaar werd een wedstrijd uitgeschreven waarbij alle leden een eigen ontwerp konden inzenden. We waren als bestuur zeer blij verschillende ontwerpen te mogen ontvangen doch maakte dat onze keuze er niet gemakkelijker op.

Met onze bescheiden mening werd het ontwerp gekozen dat het dichtst bij onze gedachten lag, een paar kleine aanpassingen later kon het ontwerp naar de fabrikant in de VS.

 

De challenge coin is een soort medaillon dat haar origine kent bij de militaire eenheden in de VS. Het is een identieke coin en wordt gedragen door alle leden van de eenheid. Soms worden er uiteraard ook coins gegeven aan bezoekers of leden van andere entiteiten. En sommige coins zijn ook ter beschikking voor de verzamelaars.

Er zijn verschillende verhalen rond het ontstaan van de coins maar de meest gebruikelijke is deze van een Amerikaans gevechtspiloot die tijdens de Eerste Wereldoorlog achter vijandelijke linie moest landen en vrijwel onmiddellijk door de Duitsers werd gevangen genomen. Later kon hij ontsnappen maar werd hij gevangen genomen door een groep Franse burgers die hem als Duitser en saboteur zagen. Net voor zijn executie toonde hij zijn coin welke herkend werd door de Fransen en zo had hij zijn leven te danken aan de coin.

 

Heden ten dage vinden we de coins terug in vele andere landen en ook buiten de militaire wereld, zoals bijvoorbeeld bij de brandweerdienst.

Het was dan ook zeer evident dat de vzw ook een coin uitbracht en dit voor haar 20ste jaar van bestaan.

 

De coins zullen verkocht worden via de webwinkel op onze website en verder ook nog tijdens stagevergaderingen en op plaatsen waar de vzw aanwezig is met een promotiestand. Men kan de coin aanschaffen tegen de prijs van €10,00.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2016/09/19/fire-observers-vzw-presenteert-haar-eigen-challenge-coin/