Fire Observers marcheren in Delray Beach St. Patrick’s Day parade

In maart zullen 5 leden van Fire Observers vzw, op eigen initiatief, naar Florida afreizen om er deel te nemen aan de Delray Beach St Patrick’s Day Parade.

Sinds 2012 zijn ze steevast present om in hun beste uniform onze organisatie, onze diensten en onze landen (België en Nederland) te vertegenwoordigen.

Ze marcheren zij aan zij met een duizendtal brandweermannen, leden van ordediensten en militairen voor een publiek van enkele duizenden toeschouwers.

De deelname komt er na de stage Palm Beach County 2011 alwaar zij een uitnodiging kregen om in de parade van 2012 op te lopen.

 

Elk jaar is er ook een Parade Marshall. Dit jaar zullen dat er zo’n 60 zijn… Een zestigtal Amerikaanse veteranen van de Tweede Wereldoorlog zullen de parade openen en leiden.

Onze delegatie stelde voor om hen tijdens de parade te begeleiden wat in Delray Beach zeer hartelijk werd aangenomen.

Het is voor ons een grote eer om naast het te mogen marcheren en om zo ons respect en de dankbaarheid te mogen tonen voor wat zij deden zo’n 70 jaar geleden.

 

Vanuit de parade-organisatie vroeg men ons om enkele videobeelden door te sturen onder de vorm van een interview.

Wij hadden er echter een ietwat ander gedacht over en dit filmpje werd het resultaat.

 

De parade zal doorgaan op 12 maart 2016. Foto’s en filmpjes zullen op onze Facebookpagina te zien zijn, nadien komt er ook nog een uitgebreid verslag hier op de website.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2016/01/27/fire-observers-marcheren-in-delray-beach-st-patricks-day-parade/