Willem Declercq

Voorstelling Willem Declercq – Bestuurslid

wendy_declercq Hallo,

Mijn naam is Willem Declercq en ik ben woonachtig in de mooie gemeente Puurs. Mijn eerste contact met de ‘Fire Observers’ was in het jaar 2011 via een collega, Guy De Bondt, die eerder deelgenomen had aan een stage. Het jaar daarop had ik het genoegen om zelf mijn eerste stage te lopen in het Texaanse ‘Austin’ (samen met Patrick, Paul en Peter). Dit was tevens mijn eerste keer over “de grote plas” en het was een enorm leuke ervaring. Ik heb er veel geleerd over de USA zelf, maar ook over het (brandweer-)leven daar.  De verhalen die je hoort, tv-series, films,… zijn maar een peuleschil in vergelijking met “the real life”. Leven tussen de helden van de USA, ’s nachts meermaals uit je bed, vermoeid terug naar België,… niet echt een droomvakantie zou je zeggen??? Voor mij duidelijk wel. Ik heb me meteen ingeschreven voor de volgende stages… maar helaas: VOLZET!…met de nodige ontgoochelingen tot gevolg. Maar het wachten had resultaat. Ik heb namelijk in 2013 de Canadese primeur mogen meemaken: Ottowa! Ik heb dus het geluk gehad om 2 fantastische stages mee te maken en ben zo nog meer overtuigd geraakt van “het begrip” v.z.w. Fire Observers! Om deze redenen heb ik me kandidaat gesteld als bestuurslid. Mijn grootste motivatie is namelijk mijn Belgische en Nederlandse hulpverleningscollega’s een ongelooflijk leerrijke ervaring te bezorgen!

Stages: Austin (2012), Ottowa (2013), Fresno (2014), Plano (2015), Phoenix (2016), Denver (2017).

Nu iets over mezelf…

Mijn carrière in de dringende hulpverlening begon in het jaar 2006. In dat jaar startte ik namelijk als vrijwilliger bij de brandweer van het West-Vlaamse dorpje Staden.  Omdat mijn interesse voornamelijk uitging naar discipline 2, vatte ik mijn studies verpleegkunde  aan om me nadien tevens te specialiseren als urgentieverpleegkunde. Op dit moment ben ik werkzaam op de spoedgevallendienst van het UZ Brussel, waar ik sinds 2017 zorgstraatverantwoordelijke prehospitaal ben. Tijdens mijn studies verpleegkunde ben ik tevens begonnen met mijn cursus ambulancier en doe ik momenteel nog altijd “100-wachten” zowel bij HVZ Fluvia (post Ledegem), HVZ Westhoek (post Wervik) als Zone 1. Daarnaast ben ik instructeur DGH voor Wobra en Pivo waar ik (toekomstige) ambulanciers iets probeer bij te brengen in de dringende geneeskundige hulpverlening.

In 2016 heb ik spijtig genoeg moeten afscheid nemen als brandweerman in hvz Midwest door een verhuis naar Puurs.  Sinds 2018 ben ik opnieuw brandweerman in de brandweerzone Rivierenland post Puurs.

In mijn resterende vrije tijd ga ik vooral mountainbiken en ik hou van reizen.

 

 

 

 

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/wendy-declercq/