Welkom pagina

Observatiestages in de Verenigde Staten
voor brandweerlui en ambulanciers

De V.Z.W. Fireobservers werd opgericht in 1996 en organiseerde sindsdien jaarlijks twee tot drie stages bij Amerikaanse brandweerkorpsen.

Al meer dan 15 jaar vertrekken we jaarlijks met groepen van 8 à 12 deelnemers naar een brandweerdienst in de US om gedurende een week in de kazernes te leven en mee op interventie te trekken met onze amerikaanse collega's.

In deze Amerikaanse steden kunnen de deelnemers ter plaatse kennis maken met de lokale brandweerdienst. Er wordt gedurende 7 dagen actief deelgenomen aan de uitrukken en de oefeningen. We krijgen er de kans om eens een blik te werpen achter de schermen van de lokale 911 – centrales, de luchthavenbrandweerposten, plaatselijke opleidingscentra, …. .

Elke stage wordt steeds aangevuld met een toeristische week, doorgaans in de (ruime) regio van de stad waar we verblijven. (Zo bezochten we onder meer Las Vegas, Hollywood, Universal Studio's, Alcatraz, San Francisco, Sea-World, Death Valley, Chicago, Orlando, Saint-Louis, Miami, Orlando, Key West, New York, Washington DC, Philadelphia, … )

Sedert enkele jaren proberen we voor elke stage ook actief een blog bij te houden zodat de thuisblijvers van dag tot dag op de hoogte worden gehouden van onze belevenissen. Hierdoor kunnen de organisatoren, en de deelnemers, via dit leuke medium immers live hun belevenissen meedelen en tevens reacties lezen.

Interesse om ook eens met ons mee te gaan ?
Lijkt het U wat om eens een week mee te rijden met onze Amerikaanse collega’s ?
Wilt U eens echt van de Amerikaanse sfeer proeven ?
Aarzel niet om het secretariaat of een der bestuursleden via email of telefoon te contacteren, wij geven U graag een woordje uitleg.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/welkom-pagina/