Stageverslag Nashville 2010

plaat.jpg (7467 bytes)

Klik hierboven op de nummerplaat om het reisverhaal van Nashville te lezen.

 

logo.JPG (168535 bytes) Voor de eerste maal in de geschiedenis van de vzw Fire Observers, trekken we naar de Zuidoostelijke staat Tennessee voor een stage bij de brandweer van Nashville.
De stad Nashville is de hoofdstad van de staat Tennessee. Ze ligt aan de oevers van de Cumberland River en is zo’n 1362 km² groot. Meer dan 1 600 000 mensen wonen er in Nashville en de wijde omgeving.
De Nashville Fire Department verwerkt jaarlijks ruim over de 105 000 oproepen. Ze rukken uit vanuit 39 brandweerposten en er zijn zo’n 1200 personeelsleden in dienst.
Buiten het gewone materiaal beschikken ze over hun eigen Hazmat-dienst, Rescue companies, een USAR Task Force en een blusboot. Ze runnen tevens ook hun eigen ambulancedienst, brandweerschool en 911-center.
Tijdens ons verblijf bij de brandweerdienst van Nashville worden de Fire Observers over verschillende brandweerposten gekazerneerd en zullen zij naast het uitrukken voor verschillende interventies, deelnemen aan werkbezoeken, oefeningen en opleidingen.
Na de stage zullen we een toeristische week aanvangen met ondermeer een verblijf en bezoeken in Memphis, Tennessee…
…St Louis, Missouri…
…en tenslotte Chicago, Illinois.

 

De stagereis ging door van 03 oktober 2010 tot en met 17 oktober 2010.
14 Fire Observers, d.w.z. 3 begeleiders en 11 deelnemers.
De deelnameprijs voor deze stage staat op 1450 Euro.
Inbegrepen:
–    Vluchten heen/terug.
–    Huurwagens, brandstof, parking- en tolgelden.
Hotelovernachtingen en de inkom voor Country Music Hall of Fame and Museum , Lorraine Motel , Graceland, Sun Studio, The Gateway Arch, Willis Tower

Enkel de personen die na het afsluiten van de inschrijvingsperiode een deelnamebevestiging krijgen, worden conform ons deelname reglement toegelaten tot de stage. Er worden twee plaatsen op een reservelijst voorzien.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/stageverslag-nashville-2010/