Stage San Diego 2017

2e voorjaarsstage 2017

San Diego, Californië

san diego

In mei 2017 zal Fire Observers vzw opnieuw een stage inrichten die ditmaal zal doorgaan in San Diego, Californië. Onze vzw en de San Diego Fire Department hebben een lange en goeie band. De allereerste stage vond hier ook plaats in 1996, met succesvolle vervolgverhalen in 2000, 2004 en 2012.

De geboorteplek van Californië is met haar ruim 1.4 miljoen inwoners de tweede grootste stad van de staat en de achtste van de VS. De oppervlakte telt zo’n 331 Square Miles wat overeenkomt met 860 km2 of meer dan 5 keer de oppervlakte van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. San Diego ligt tussen de Pacific Ocean en de Laguna Mountains en in het Zuiden aan de grens met Mexico. Deze vrij mondaine stad staat bekend voor haar milde klimaat het hele jaar door, de lange stranden, de kliffen en de aanwezigheid van de US Navy Pacific Fleet.

De eerste brandploegen in San Diego waren actief vanaf mei 1869 maar de eigenlijke San Diego Fire- Rescue Department ontstond in 1889. Wat destijds begon als een kazerne met één paard en kar is uitgegroeid tot een goed uitgeruste brandweerdienst welke zelf voorziet in de gewone brandbestrijding en hulpverlening, maritieme operaties, incidenten met gevaarlijke stoffen, luchtvaartbrandbestrijding, bommenopruimingsdienst, helikopterhulpverlening,… SDFD staat in de top 15 van grootste en drukste brandweerdiensten in de VS. Vanuit de 50 brandweerposten rukt men jaarlijks met meer dan 75 eerstelijnsvoertuigen uit naar meer dan 150 000 oproepen. Vrijwel alle autopompen en autoladders zijn ALS die als first responders fungeren voor de medische incidenten, de ziekenwagendienst is een joint venture tussen SDFD en Rural/Metro San Diego. Ook de strandreddingsdienst is uitgebaat door SDFD met 9 permanente reddersposten het ganse jaar door en nog eens 25 extra tijdens het zomerseizoen.

PERIODE: Van 6 mei 2017 tot en met 23 mei 2017

PRIJS: € 2.000,00

BRANDWEERPROGRAMMA:

Een verblijf van 7 dagen in verschillende brandweerposten. Tijdens dit verblijf zal u mee uitrukken naar diverse noodoproepen. Er staan ook enkele brandweergerelateerde bezoeken en activiteiten op het programma zoals de Fire Academy, Emergency Command & Data Center, Lifeguard Services, HazMat, Air Operations Division, Fire Museum, ARFF, USCG, USAR,…

TOERISTISCH PROGRAMMA:

Het toeristische gedeelte brengen we door in de staten Californië, Nevada en Arizona. Op de agenda van deze rondreis staat ondemeer:

 • San Diego – Point Loma, La Jolla, Downtown, Old Town, USS Midway,…

 • Los Angeles – Santa Monica, Venice Beach, Beverly Hills, Hollywood, Griffith Observatory,…

 • Route 66 – Kingman, Oatman,…

 • Las Vegas – Hoover dam, Death Valley National Park,…

 • Mammoth Lakes – Yosemite National Park – Modesto

 • San Francisco – Golden Gate Bridge, The Presidio, Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Cable Car,…

INBEGREPEN IN DE DEELNAMEPRIJS:

 • Vluchten heen/terug in economy class

 • Reisbijstands- en annulatieverzekering

 • Gebruik van de huurwagens, brandstof, parking- en tolgelden

 • Alle overnachtingen op basis van tweepersoonskamers

 • Administratiekosten

 • Inkom nationale parken en monumenten

 • Inkom USS Midway

 • Inkom Alcatraz Federal Penitentiary

 • Toeristische rondreis

AANTAL DEELNEMERS:

De stage staat open voor 11 deelnemers welke op basis van het deelnamereglement geselecteerd worden.

INSCHRIJVINGSPERIODE:

De inschrijvingsperiode loopt van 01 september 2016 tot en met 30 september 2016.

OPGELET: De betaling van de eerste schijf, ten bedrage van € 1.000,00 per persoon, van het deelnamebedrag zal gevraagd worden te betalen uiterlijk op 16 oktober 2016.

STAGEBEGELEIDERS:

VERSTREPEN Carl – FREDERICKX Peter – VAN ACKER Filip

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/stage-san-diego-2017/