Stages 2019

Zonet werden de stageprojecten voor 2019 bekendgemaakt!

Traditiegetrouw maken we onze stages voor het komende jaar bekend op 1 september en gaat ook de inschrijvingsperiode van start. Alle leden kunnen zich kandidaat stellen voor de stages 2019 en dit tot 30 september 2018, 24h00. Nadien zal de selectie gebeuren aan de hand van het deelnamereglement.

In 2019 gaan we voor de eerste stage naar Tampa, Florida. We waren reeds meerdere malen te gast in Florida maar het is de eerste keer dat we een stage zullen lopen aan de Golfkust van deze staat. Het korps van deze baaistad rukt jaarlijks naar zo’n 80 000 oproepen uit en dit vanuit de 22 posten. Voor het toeristisch programma blijven we in Florida met de gekende trekpleisters als Orlando, Daytona Beach, Miami en de Florida Keys.

In mei zal er een groep Fire Observers te gast zijn bij de Nashville Fire Department in Tennessee. Een welbekende plek voor onze vzw aangezien het reeds de 3de is dat we een stage lopen bij dit korps. Eerdere succesvolle edities vonden plaats in 2010 en 2013. Naast de brandweerstage is er uiteraard ook een toeristisch gedeelte welke u zal brengen naar Lynchburg, Memphis, New Orleans, Mobile, Pensacola en Atlanta.

In het najaar richten we twee stages in waarvan de eerste zal doorgaan bij de brandweerdienst van Orange County, Californië. Een gemengd brandweerkorps in een staat waar we reeds vele malen te gast waren maar echter de eerste keer bij dit korps. Toeristisch staan plekken zoals ondermeer Los Angeles, San Francisco, San Diego en Las Vegas op het programma.

De laatste stage van 2019 zal dan uiteindelijk doorgaan in oktober en dan trekken we naar Clark County, Nevada. De Clark County Fire Department neemt de bescherming waar voor meer dan 2.5 miljoen inwoners met daarnaast nog eens meer dan 36 miljoen Las Vegas Stripbezoekers. Vanuit de 43 brandweerposten zullen we dus meer dan genoeg werk hebben om te kijken hoe deze dienst werkt. Na het stagegedeelte vangen we de toeristische rondreis aan met ondermeer Death Valley, Yosemite National Park, Santa Barbara, Los Angeles en uiteraard Las Vegas zelf.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2018/09/01/stages-2019/