Binnen een weekje zullen er zo’n 30 Amerikaanse collega’s landen op Brussels Airport. Fire Observers vzw zal hen opwachten en met open armen ontvangen!

We zijn zeer blij en vereerd om onze brothers te mogen ontvangen en begeleiden tijdens hun verblijf hier in België. Allen zijn lid van de Nassau County Firefighter’s Pipes & Drums welke hier is op uitnodiging om deel te nemen aan de Memorial Day Ceremony op Flanders Field American Cemetery and Memorial. Naast dit optreden, welke het hoogtepunt is van hun reis, staan er nog tal van andere evenementen, ceremonies en activiteiten op het programma. Jullie zullen deze uiteraard kunnen volgen op onze Facebookpagina.

Fire Observers vzw is zeer blij om hieraan te mogen meewerken. Naast de bestuursleden zullen er ook leden de activiteiten bijwonen. Leden die in het verleden hebben deelgenomen aan de St Patrick’s Day Parade in Delray Beach en de Memorial Dayceremonies te Waregem kregen voorrang om deel te nemen. Het deed deugd om vele positieve antwoorden te krijgen doch maakte dit ook wel dat we de activiteiten niet meer verder konden openstellen voor andere leden, gelet het beperkte aantal plaatsen en dergelijke voor bepaalde evenementen en plechtigheden.

Nassau County Firefighter’s Pipes & Drums is Amerika’s eerste vrijwillige doedelzakband binnen de brandweer. Ze ontstond in 1985, in de schoot van de Nassau County Fire Service. De band’s initiële naam was Fir Na Tine wat Gaelic is voor Men of Fire. De gerenomeerde band kent een drukke agenda en is veelgevraagd voor tal van optredens. Ze genieten hoog aanzien en zijn de eigenaar van vele prijzen, awards en titels van ondermeer County en State Championships. In 2002 traden zij op voor President George W. Bush tijdens een 9/11 dedication ceremony.
Op 20 januari 2017 gaven zij echter hun summumoptreden toen zij gevraagd werden voor de 58ste Presidentiële Inauguratieparade te Washington DC, voor President Donald J. Trump.