Nieuwjaarsboodschap

Met veel enthousiasme laten we 2017 achter ons en stappen we het jaar 2018 binnen. 2018, een jaar waarin we terug mogen uitkijken naar 4 mooie stages.

In het voorjaar staan Shreveport, Louisiana (voor een tweede maal) en St. Louis , Missouri (de poort naar het westen) op het programma. In het najaar trekken we naar Fort Lauderdale, Florida en Prince George’s County, Maryland. Ondertussen leggen we uiteraard reeds de eerste contacten voor 2019 !

 

Een aantal van onze Amerikaanse collega’s vonden de voorbije jaren de weg naar België, maar in mei 2018 verwachten we voor het eerst een “groep” Amerikanen. Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog komen verschillende brandweerlieden over, die tevens ook deel uitmaken van Pipes & Drums bands en/of Honor Guard, om deel te nemen aan enkele vieringen en officiële plechtigheden, zoals ondermeer de Memorial Day Ceremony op het Flanders Field American Cemetery & Memorial te Waregem. Als VZW zijn we vereerd hieraan onze medewerking te kunnen verlenen.

In de komende weken en maanden zullen we jullie uiteraard het ganse schema bekendmaken voor het bezoek van onze Amerikaanse vrienden. Er zal uiteraard mogelijkheid zijn om bepaalde evenementen bij te wonen, hierover dus later meer.

Rest me enkel nog jullie het allerbeste toe te wensen voor een prachtig en veilig nieuw jaar!

 

Marc Opstal

Voorzitter

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2018/01/02/nieuwjaarsboodschap-3/