Stages 2018

Zonet werden de stageprojecten voor 2018 bekendgemaakt!

Traditiegetrouw maken we onze stages voor het komende jaar bekend op 1 september en gaat ook de inschrijvingsperiode van start. Alle leden kunnen zich kandidaat stellen voor de stages 2018 en dit tot 30 september 2017, 24h00. Nadien zal de selectie gebeuren aan de hand van het deelnamereglement.

In 2018 beginnen we met een oude bekende, namelijk Shreveport, Louisiana waar we in 2011 reeds te gast waren. Een relatief klein korps doch één met het nodige aantal oproepen welke is gebleken tijdens de vorige stage aldaar. De stage zal afgewerkt worden met een toeristische rondreis doorheen de staten Lousiana, Mississippi, Alabama en Florida.
De tweede voorjaarsstage zal doorgaan in mei en dan zijn we voor de eerste maar te gast bij de brandweerdienst van St Louis, Missouri. De stad werd eerder reeds aangedaan als toeristische stop en daardoor stond dit korps ook al een tijdje op onze wish list, in mei komt die wens dan eindelijk uit.

In het najaar richten we twee stages in waarvan de eerste zal doorgaan bij de brandweerdienst van Prince George's County in de staat Maryland. Een gemengd brandweerkorps in een staat waar we nog nooit eerder te gast waren. Toeristisch staan plekken zoals New York City, Washington DC, Atlantic City,…op het programma. De laatste stage van 2018 zal dan uiteindelijk doorgaan in Fort Lauderdale, Florida. Dankzij de goede contacten die we hebben in Florida gingen de poorten hier voor ons open. Een zeer klein korps maar toch ontzettend druk wat ons wederom een prachtige stage zal opleveren. Voor het toeristische gedeelte nadien blijven we in de staat Florida.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2017/09/01/stages-2018/