Nieuwjaarsboodschap

opstal

 

 

In oktober 2016 bliezen we 20 kaarsjes uit. Een mooi jubileum ter gelegenheid waarvan we onze eerste eigen "challenge coin" uitbrachten. Ondertussen vonden er in het najaar ook nog twee succesvolle stages plaats in Long Beach en Phoenix wat het totaal voor 2016, samen met de voorjaarsstages Houston en Miami – Dade opnieuw op 4 stages bracht. 

 

2016 was voor vele hulpverleners een woelig jaar. Sommigen onder ons werden al dan niet rechtstreeks ook met de terreur geconfronteerd in Zaventem en Brussel. Het zal niet verbazen dat dit dan ook een belangrijk gespreksonderwerp werd tijdens de stages. Op vraag van de brandweerleiding van Miami – Dade en Long Beach werden zelfs presentaties gegeven waar diverse brandweerdiensten en andere hulpdiensten op aanwezig waren om kennis te nemen van onze ervaringen. Hoe jammer het gebeuren ook was, het is toch mooi dat we dit met onze collega's uit de VS konden delen. Want één van de hoofddoelstellingen van onze vzw is uiteindelijk toch om van elkaar te leren.

 

We hebben uiteraard nog vele plannen en we hopen nog jaren met dit prachtige initiatief te kunnen verder gaan. Voor 2017 hebben we alvast opnieuw 4 mooie stagebestemmingen op het programma staan en we kijken al stilaan uit naar de mogelijkheden voor 2018.

 

Rest me enkel nog ieder van jullie en jullie families een zeer gelukkig, gezond en veilig 2017 toe te wensen!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2017/01/07/nieuwjaarsboodschap/