Mededeling van de Voorzitter

28422_1353866220179_5209472_n

Eerder vandaag werden de stages 2016 aangekondigd.

Als voorzitter van de VZW Fire Observers ben ik fier op het aanbod welke we voor 2016 kunnen voorschotelen, temeer daar we in 2016 ons 20 jarig jubileum kunnen vieren. In oktober 1996 werd immers de VZW Fire Observers geboren, voortvloeiende uit de stage San Diego die toen uit privé initiatief werd georganiseerd.

De stages voor 2016 zijn echte toppers:

Miami-Dade: Een brandweerdienst die de provincie (Dade County) rondom de stad Miami beschermt en gekend staat als een zeer goed uitgebouwde en vooruitstrevende brandweerdienst met een zeer uitgebreid en modern wagenpark, boten, helikopters,…. Miami-Dade was vele jaren de pionier van de internationale USAR teams samen met Fairfax County, Virginia en kwam op vee plaatsen in de wereld tussen nadat een ramp zich voltrokken had.

Houston: de grootste brandweerdienst van Texas en de derde grootste brandweerdienst van de VS. Een sterk uitgebouwde en vooruitstrevende dienst die reeds vele jaren toonaangevend is in de medische hulpverlening en brandbestrijding.

Long Beach: de zevende stad van Californië, gelegen op een toplocatie in de metropool Los Angeles, een dicht bevolkte regio met een zeer gevarieerde hulpverlening waaronder een belangrijk deel van de grote zeehaven van LA, maar ook kilometers strand.

Phoenix: grootste stad in Arizona en gedurende vele decennia gekend als één van de meest vooruitstrevende brandweerdiensten van de VS. Home of the big 5 in de brandweerwereld waarbij de aanwezigheid van de brandweer in de gemeenschap een belangrijke rol is gaan spelen. Customer service in de hulpverlening werd hier geboren, destijds onder leiding van de legendarische Fire Chief Alan Brunacini.

Veel succes bij de inschrijvingen en hopelijk bent u erbij op één van deze prachtige stages.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fireobservers.org/blog/2015/09/02/mededeling-van-de-voorzitter/